Vaststelling bestemmingsplan ‘Mastboersweg 1-4’ (Almelo)

DeAlmelogids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Vaststelling bestemmingsplan ‘Mastboersweg 1-4’ (Almelo).

Meer informatie over deze bekendmaking:

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 29 november 2023 het bestemmingsplan “Mastboersweg 1-4”, (planid: NL.IMRO.0141.00146-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening vastgesteld.Inhoud plan Aan weerszijden van de Mastboersweg, nummers 1 en 4, in het buitengebied van de gemeente Almelo, zijn twee agrarische bedrijfspercelen aanwezig. De agrarische bedrijfsactiviteiten zijn hier grotendeels beëindigd, waardoor de voormalige agrarische bebouwing voor een groot deel leeg staat. Initiatiefnemers zijn voornemens om deze schuren te slopen en in te zetten in het kader van het gemeentelijk rood voor rood beleid, door twee compensatiewoningen te realiseren. Daarnaast blijft de karakteristieke boerderij aan de Mastboersweg 4 gehandhaafd en wordt deze als reguliere woning in gebruik genomen. De boerderijwoning aan de Mastboersweg 1 wordt gesloopt en hiervoor in de plaats wordt een nieuwe levensloopbestendige woning gerealiseerd. Ter inzage Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Mastboersweg 1-4’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 januari tot en met 5 maart ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Mastboersweg 1-4’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’. Beroep en voorlopige voorzieningBinnen genoemd termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).Het bestemmingsplan treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het is mogelijk om digitaal beroep in te stellen of om een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via Externe link:https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2024.

Dit artikel verscheen op deAlmelogids.nl op 26-01-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Almelo, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deAlmelogids.nl
Redactie deAlmelogids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Almelo
  2. gmb-2024-37128

Gerelateerde berichten